Language Technologies for All-konferanse i Paris

Den 4.–6. desember arrangerer UNESSCO Language Technologies for All: Enabling Linguistic Diversity and Multilingualism Worldwide (LT4All) språkteknologikonferanse i Paris.

04.12 - 09:00
06.12 - 15:00

Konferansen arrangeres i forbindelse med urfolksspråkåret 2019 (IYIl2019), og tanken er å samle representanter fra UNESCO og internasjonale organer, fra nasjonale og regionale myndigheter og akademia, språkteknologiforskere, lingvister, industrier, urfolk, samt språkpolitiske beslutningstakere fra hele verden for å diskutere følgende tema: «Hvordan er det mulig gå fra den nåværende situasjonen, der bare 2% av de mer enn 7.500 språkene som snakkes i verden, drar nytte av språkteknologier med forskjellige kvalitetsnivåer, til en mye større dekning og med en mer akseptert kvalitet.

Konferansen varer i tre dager. Temaet den første dagen går i hovedsak ut på flerspråklighetens generelle situasjon over hele verden, samt i cyberverdenen. Temaet for andre og tredje dag vil være språkteknologi, og målet er å utforske forholdet mellom teknologier og språk fra et vitenskapelig, teknisk, kulturelt, språklig, økonomisk og politisk perspektiv. Programmet vil bestå av presentasjoner, paneler, rapporter, demonstrasjoner av systemer og innovative applikasjoner, samt erfaringer av det som er oppnådd med utbredelsen av disse teknologiene.

Sametingspresident Aili Keskitalo og politisk rådgiver Eirik Larsen deltar i konferansen.

Fant du det du lette etter?

Hva lette du etter? Din tilbakemelding hjelper oss ålage bedre nettsider.

Takk for din tilbakemelding!